URL: soodapuhaltamo.fi/?Soodapuhallus

Soodapuhallus

Soodapuhallus on erittäin kustannustehokas ja nopea tapa mitä erilaisimpien kappaleiden puhdistamiseen kappaleen pintaa profiloimatta. Erityisesti kappaleisiin jotka ovat hankalan muodon tai materiaalin arkuuden vuoksi vaikeita ja hitaita puhdistaa soodapuhallus on ykkösvalinta. Soodapuhalluksella voidaan poistaa ja puhdistaa pintakerroksia tai epäpuhtauksia lähes mistä tahansa materiaalista kuten metallista, muovista, kumista, tiilestä tai lasista puhdistettavaa pintaa vahingoittamatta. Soodapuhallus on myrkytön, hajuton, palamaton ja kipinöimätön prosessi ja lisäksi ympäristöystävällinen ja biohajoava.

Soodapuhalluksessa puhdistettavalle pinnalle puhalletaan erityisesti puhalluskäyttöön tarkoitettua natriumvetykarbonaattia (NaHCO3) eli koostumukseltaan tavallista ruokasoodaa. Näin ollen soodapuhallus on täysin vaaraton puhdistusmenetelmä ihmisille, eläimille ja ympäristölle. Puhalluksessa syntyvä pöly voidaan imuroida, puhaltaa ja lopuksi pestä pois pelkällä vedellä. Ulkotiloissa puhallettaessa soodapöly liukenee veteen vesisateiden yhteydessä. 

Muihin puhallusmenetelmiin verrattuna soodapuhallus on erittäin hellävarainen tapa poistaa ja puhdistaa erilaisia pintakerroksia kuten esimerkiksi maalia, lakkaa, likaa, nokea, rasvaa, bitumia, jne. melkein mistä tahansa materiaalista puhdistettavaa tai ympäröivää pintaa vahingoittamatta.

Kuten monesti väärin luullaan soodapuhalluksen teho ei perustu kappaleen "hiomiseen" kuten muut puhallusmenetelmät vaan soodakiteiden energiapurkaukseen.Puhallussoodan Ph on 8.6 ja kovuus Mosh:in asteikolla 2,5. Vertailun helpottamiseksi esim. lasin kovuus asteikolla on 5, hiekan 7, alumiinioksidin 9 ja timantin 10.  Sooda ei profiloi eli hio, kuluta, naarmuta, lämmitä tai venytä puhallettavaa materiaalia kuten esimerkiksi hiekkapuhallus. Soodapuhallus jättää kiiltävän helposti jatkokäsiteltävän pinnan.